Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo yli 60 vuoden ajan.Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 240 miljoonan euron liikevaihdolla.Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Tämän lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 200 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa.Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957.

Työtehtävien yleisesittely

Saarioisten Huittisten tehtaalla työskentelee tällä hetkellä n. 120 henkilöä pääasiassa erilaisissa tuotannon tehtävissä.

Huittisten tehtaalla jalostetaan marja-, hedelmä-, vilja- ja vihannesraaka-aineita.

Saarioisten Huittisten tehtaan merkittävimpiä tuoteryhmiä ovat hillot, marmeladit, salaatti-, mauste- ja grillauskastikkeet, majoneesit, puurot, jälkiruuat sekä majoneesi- ja raastesalaatit.

Työtehtävät

Tehtävät

Meillä on tarjolla monipuolisia kesätöitä Huittisten tehtaan tuotannossa. Työtehtäviin sisältyy muun muassa maistuvien tuotteidemme valmistusta, raaka-aineiden käsittelyä, annostelutyötä, prosessinhoitoa, pakkaamista, omavalvontatarkastuksia sekä tuotantokoneiden puhtaanapitoa. Työhön annetaan kattava perehdytys, joten kokemus vastaavista töistä ei ole välttämätön – tärkeintä on oikea asenne ja motivaatio. Koska työtä tehdään tiimeissä, hyvät ryhmätyötaidot ja joustavuus ovat tarpeen. Työssä on hyötyä myös hyvästä fyysisestä kunnosta sekä kiinnostuksesta koneiden parissa työskentelemiseen.

Meillä saat mukavien ja ammattitaitoisten työkavereiden lisäksi kilpailukykyisen palkan, säännölliset työajat 2- tai 3-vuorotyössä ja pääsääntöisesti vapaat viikonloput. Myös ison ruokatalon monipuoliset henkilöstöedut kuten henkilöstömyymälä ovat käytössäsi. Huittisten tehtaalla on tarjolla kausitöitä myös syksyllä, joten kesätöistä voi avautua mahdollisuus kehittää elintarvikealan osaamistasi ja työuraasi Saarioisilla myös pidempään.

 

Haku kesätöihin on auki, käy täyttämässä hakemus herkullisiin hommiin alla löytyvästä linkistä!

Satakunta syytä rakastua ruokaan -työntekijäartikkeli

Heli Laiho, 39, on tehnyt Saarioisilla pitkän uran, 15 vuotta.

Elintarvikkeiden valmistamisen parissa työskentelevä Heli on oikeasti siis mukana tekemässä mainoksistakin tuttua ”Äitien tekemää ruokaa”!

Muun työnsä ohella Heli toimii myös työnsuojeluvaltuutettuna sekä työsuojeluasiahenkilönä. Ammattikoulupohjaisen ruokapalveluiden perustutkinnon lisäksi hän on käynyt Saarioisten järjestämiä koulutusohjelmia, kuten elintarvikealan perustutkinnon sekä elintarvikealan ammattitutkinnon. Ammattiylpeys paistaakin läpi kaikesta Helin tekemisestä.

Hyppää mukaan Helin tarinaan ja lue miten valmistetaan sitä kuuluisaa ja hyvää suomalaista äitien tekemää ruokaa!

1. Tehtäväsi ja toimenkuvasi?

Elintarvikkeiden valmistaminen: Keittotehtävät hillon, kastikkeiden ja jälkiruokakiisseleiden valmistuksessa.
Lisäksi toimin työnsuojeluvaltuutettuna sekä osastolla työsuojelu asiahenkilönä.

2. Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Työn vastuullisuus, monipuolisuus, itsenäinen työ, mukavat työkaverit, hyvä työyhteisö.

3. Kuvaile perehdytysprosessiasi? Mikä siinä oli hyvää ja mieleenpainuvinta?

Ensimmäisen kerran, kun tulin taloon (vuonna 2001) minulla oli henkilökohtainen opastaja, jonka kanssa liikuin työpäivät uudelle henkilölle hyvinkin sokkeloisessa talossa niin kauan, kuin talo tuli tutuksi.

Hän opasti minulle myös prosessien toiminnan, käytön, raaka-aine tietoutta, työturvallisuutta, ergonomiaa, hygieniakäytännön sekä kaiken muun mitä työhön liittyi.

Tällaisen mentoroinnin kautta myös talon tavat tulivat kivalla tavalla tutuiksi. Tästä siirryin pikkuhiljaa itsenäiseen työhön, kun koin olevani valmis siihen. Perusteellinen opastus loi minulle turvallisuuden tunteen, varmuuden sekä pohjan ammattiylpeydelle, jota nykyään koen. Tiesin mitä teen ja miksi. Vastaavan käytännön toivoisin tulevan uudelleen osaksi uusien työntekijöiden perehdytysprosessia.

4. Kuvaile kollegoja, ilmapiiriä ja esimiestyötä? Mistä annat kiitosta?

Työkaverit ovat mukavia, auttavaisia, kysyvälle vastataan ystävällisesti. Uudet otetaan hyvin vastaan. Esihenkilöt ovat mukavia ja jokaisesta löytyy ne omat hyvät puolensa, joita työtekijä työntekonsa tukemiseen tarvitsee.

Kiitosta annan kollegoille joustavuudesta ja omistautumisesta ammattiylpeydellä työhön.

5. TOP 3-5 asiaa yrityksestäsi, jossa olet töissä?

1. Palkanmaksu on varmaa
2. Työkaverit mukavia
3. Koen ylpeyttä, että työskentelen Saarioisella ja uskon parempaan huomiseen

6. Miksi teille kannattaa hakea töihin?

Meillä valmistetaan hyvää suomalaista ruokaa, joka omaa vahvan brändin. Mukavat, auttavat työkaverit auttavat jaksamaan arjen keskellä ja meillä otetaan uudet hyvin vastaan. Työporukkaamme on siis helppo päästä.

Jokainen saa olla oma itsensä, pääset osaksi vastuullista suomalaista valmistusprosessia, jonka lopputuloksesta voit olla ylpeä. Palkkajärjestelmä on hyvin suunniteltu ja sovittu. Pätevä ja luotettava pääluottamusmies, jota on helppo lähestyä ja hän pitää aidosti työntekijöiden puolia. Talossa on myös kehittyvä näkemys työsuojelusta, jota pidän tärkeänä työturvallisuuden kannalta ja se heijastaa välittämistä työntekijöistä.

7. Parasta Satakunnan seudulla? Miksi Satakuntaan kannattaa tulla töihin/opiskelemaan/asumaan?

Useita elintarvikealan yrityksiä mutta kuitenkin niin sanottu maaseudun rauha.
Turku, Tampere ja Pori ovat lähellä ja täällä on hyvät kulkuyhteydet.

8. Mitkä ovat sinun syysi rakastua ruokaan / elintarvikealaan?

Minulla on vahva tahto, että jatkossakin saadaan hyvää, turvallista ja laadukasta kotimaista ruokaa. Tehdään työtä, jolla on aidosti merkitystä. Alalle on myös hyvä työllistyä ja täällä pystyy monipuolistamaan omaa osaamistaan, sillä elintarvikeala työllistää osaajia.