Länsi-Kalkkunan tavoitteena on tuottaa laadukasta kotimaista kalkkunanlihaa suomalaisille kuluttajille.Länsi-Kalkkunan omistavat lihatalot Atria Suomi Oy ja HKScan Finland Oy yhdessä. Vastaamme koko kalkkunaketjusta Suomessa: vanhempaispolven nuorikot sekä munivat linnut, hautomo, kasvatustilat, teurastamo ja leikkaamo. Länsi-Kalkkuna on Suomen ainoa kalkkunalihatalo.

Työtehtävien yleisesittely
Meitä Länsi-Kalkkunalaisia on tällä hetkellä noin 140 henkilöä, joista valta osa työskentelee tehtaallamme Säkylässä.
Haemme nyt kesätyöntekijöitä kalkkunalihan käsittelyyn Säkylän tehtaalle.
Työtehtävämme keskittyvät teurastukseen sekä kalkkunalihan leikkaamiseen varmistaen laadukkaan maistuvan ja turvallisen suomalaisen kalkkunalihan saatavuuden.
Meillä Länsi-Kalkkunassa pääset osaksi motivoitunutta, innostunutta ja turvallista työyhteisöä.

Työtehtävät
Tehtävä 1: Leikkaamon työntekijä
Leikkaamon työntekijät toimivat tehtävänimikkeen mukaisesti pääsääntöisesti kalkkunaleikkaamon erilaisissa tehtävissä. Lihanleikkaajan työpäivä alkaa työvuorolistan mukaisesta työpisteestä ja työpistettä vaihdetaan puolen tunnin – tunnin välein, jotta saadaan mahdollisimman vaihteleva kuormitus päivän aikana.
Tehtävänä saattaa olla kalkkunan paloittelu, reiden tai fileen leikkuu, tai vaikkapa pakkaaminen. Osa leikkaamon henkilökunnasta on myös saanut koulutuksen toimia teurastamon työtehtävissä mm. lihantarkastuksessa. Nämä henkilöt myös sijaistavat teurastamon henkilökuntaa loma-aikoina.
Tehtävä 2: Kesätyöntekijä
Kesätyöntekijänä pääset tekemään pääsääntöisesti samoja tehtäviä kuin kalkkunan leikkaajakin. Saatuasi koulutuksen eri työpisteisiin, voit työskennellä niissä itsenäisesti, heti kun opastajasi on todennut osaavasi tehdä vaadittavat työt turvallisesti ja asianmukaisia laatukriteereitä noudattaen. Yleensä kesän kuluessa kaikille kesälomasijaisille esitellään myös teurastamon toiminta.
Tehtävä 3: Kunnossapidon tiimi
Kunnossapidossa toimii viisi erikoisosaajaa jotka korjaavat ja huoltavat, niin tuotannon koneet, kuin erilaiset talotekniikkaan ja tukijärjestelmiin liittyvät koneet ja laitteet. Kunnossapitomiehen työ on hyvin itseohjautuvaa ja vaatii erinomaista ongelmien ratkaisukykyä. Kunnossapidossa työskentelevillä on yleensä sähköalan tai jokin mekaanisen alan koulutus.


Hae töihin! Kesätyöhaku 2023 on nyt käynnissä!
Ota yhteyttä tuotantopäällikkö Jari Sillanpäähän, puhelin 040 514 9226 tai jari.sillanpaa@lansikalkkuna.
Satakunta syytä rakastua ruokaan -työntekijäartikkeli
Teemu Syrilä, 43, on viihtynyt Länsi-Kalkkuna OY:llä jo 23 vuotta. Monipuolista koulutustaustaa hän omaa aina laivakokista työnjohdon erikoisammattitutkintoon ja työteknikon koulutukseen asti.
Tällä hetkellä teurastamon esihenkilönä toimiva Teemu kehuu erityisesti työn monipuolisuutta, yksikään päivä ei ole samanlainen.
Myös työporukka aina toimitusjohtajasta työntekijöihin asti saa kiitosta. Hyppää mukaan Teemun tarinaan ja mieti, että juuri hänen ja Länsi-Kalkkunan ansiosta sinulla on kalkkunaleikettä lopputuotteena leipäsi päällä!

1. Tehtäväsi ja toimenkuvasi?
Tämänhetkinen työni on toimia teurastamon esihenkilönä. Toimenkuvaan kuuluu eläinten hyvinvointiin liittyvät asiat ja teurastusprosessi sekä teurastamon henkilöstöstä vastaaminen.
Näiden lisäksi toimenkuvaani kuuluu myös osallistuminen erilaisiin palavereihin ja toimielimiin esim. elintarviketurvallisuus ryhmään (ETU).
2. Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?
Yksikään työpäivä ei ole täysin samanlainen edellisten kanssa. Työskentelyporukalla (työntekijästä toimitusjohtajaan) on ollut suuri merkitys viihtyvyyteen.
Joskus on voitu käsitellä vaikeitakin asioita, mutta yhdessä niitä on eteenpäin viety ja aina ei ole tarvinnut olla samaa mieltä.
3. Kuvaile perehdytysprosessiasi? Mikä siinä oli hyvää ja mieleenpainuvinta?
Vuonna 1998 kun ensimmäisen kerran astuin firmaan nuorena työntekijänä minua vastassa, oli osaston esimies, joka vei minut perehdyttäjäni luokse. Sain oppia tehtävän työn rauhassa ja opastajani jaksoi opastaa kaikki tarvittavat niksit ja asiat, joita silloiseen työhöni tarvitsin.
Työtehtäväni on vaihtunut useampaan kertaan ja viimeisin muutos oli tänä syksynä, kun siirryin leikkaamon esimiehen tehtävistä teurastamon esimieheksi. Tähänkin tehtävään sain hyvän perehdytyksen. Esihenkilönä tehtäviini kuuluu huolehtia työntekijöiden perehdyttämisestä. Perehdytys on mielestäni prosessi, joka ei koskaan tule täysin valmiiksi, vaan sen tulee olla jatkuvaa/ylläpitävää toimintaa.
4. Kuvaile kollegoja, ilmapiiriä ja esimiestyötä? Mistä annat kiitosta?
Meillä Länsi-Kalkkunan toimihenkilöpuolella töitä tehdään tiiviillä organisaatiolla, jossa saa olla oma itsensä. Turhaa hierarkiaa ei ole, tarvittaessa voi mennä asioista juttelemaan, vaikka toimitusjohtajan luokse.
Kiitokset antaisin koko työyhteisölle siitä, että saan olla mukana mahtavassa porukassa tekemässä töitä.
5. TOP 3-5 asiaa yrityksestäsi, jossa olet töissä?
1. Hyvä porukka tekemässä kalkkunatoimialalla töitä, tai kuten meillä on tapana sanoa vapaasti englannista kääntäen: ”törkibisnestä” (turkey bisness).
2. Kotimaisen kalkkunanlihan tuotannon (alku- ja lopputuotannon) turvaaminen ja säilyminen kotimaisena.
3. Pääsääntöisesti päivätyö.
7. Parasta Satakunnan seudulla? Miksi Satakuntaan kannattaa tulla töihin/opiskelemaan/asumaan?
Koko ikänsä Satakunnassa (Säkylä/Köyliö) asuneena haasteellinen kysymys, mutta jos kysyttäisiin mihin muuttaisin, jos saisin valita, vastaus olisi, että Satakuntaan. Satakunnasta löytyy kattavasti eri alojen töitä ja kouluttautumismahdollisuudet ovat melkoisen kattavat.
8. Mitkä ovat sinun syysi rakastua ruokaan / elintarvikealaan?
Olen aina pitänyt ruuanlaitosta (11 v. pikkupojasta lähtien) ja työskentelemällä elintarvikealalla saan olla osana ruokatuotantoa.